Recept

Hovězí svíčková s hořčicovou zeleninou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 15495

Ingredience

2 ks Bobkový list
250 g Brokolice
4 ks Celer řapíkatý
750 g Hovězí svíčková
2 polévková lžíce Hořčice kremžská
250 g Květák
4 ks Mrkev kořen
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Pažitka
1 kávová lžička Pepř černý celý
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
750 ml Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 623 kcal
Kilojoule 2 608kJ
7% Sacharidy 25 g
496% Tuky 372 g
55% Sodík 1 g
96% Bílkoviny 54 g

Hovězí svíčková s hořčicovou zeleninou postup přípravy receptu:

1

Vývar uvedeme do varu s bobkovým listem a celým pepřem, vložíme omyté maso a zvolna vaříme těsně pod bodem varu asi 30 minut.

2

Oloupanou mrkev a omytý celer nadrobno nakrájíme, očištěný květák a brokolici rozebereme na růžičky. Zeleninu povaříme v osolené vodě asi 10 minut, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

3

Ve velké pánvi rozehřejeme máslo a olivový olej. Přidáme hořčici, zeleninu a za stálého míchání opečeme. Podle chuti osolíme a opepříme. Do zeleniny vmícháme omytou, nakrájenou pažitku.

4

Maso vyjmeme z vývaru a necháme 10 minut odpočinout. Nakrájíme na plátky a upravíme na talíře spolu s hořčicovou zeleninou.

Poznámka

Podáváme se zapečenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept