Zeleninový závin s ovčím sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninový závin s ovčím sýrem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 15500 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
0,5 ks | Kapusta hlávková |
0,5 kávová lžička | Kurkuma |
450 g | Listové těsto |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Mléko polotučné |
2 ks | Mrkev kořen |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pórek |
2 ks | Šalotka |
3 polévková lžíce | Strouhanka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
150 g | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 107,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 167,9mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kapusta hlávková, Kurkuma, Paprika mletá sladká, Šalotka, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Pórek, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Zeleninový závin s ovčím sýrem postup přípravy receptu:
1 | Těsto rozválíme do tvaru obdélníku. Oloupanou mrkev, očištěnou kapustu a pórek nadrobno nakrájíme, oloupanou šalotku a česnek nasekáme. |
2 | Zeleninu opékáme asi 5 minut na másle, osolíme, opepříme a okořeníme paprikou a kurkumou. Vmícháme na kostičky nakrájený ovčí sýr. |
3 | Těsto posypeme strouhankou a poklademe zeleninou. Okraje těsta potřeme rozšlehaným bílkem a těsto svineme do závinu. Povrch potřeme žloutkem rozšlehaným v mléce. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut. |