Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 15505

Ingredience

3 polévková lžíce Olej rostlinný
500 g Paprika červená
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Polenta
1 špetka Sůl
600 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 259 kcal
Kilojoule 1 084kJ
10% Sacharidy 37 g
13% Tuky 10 g
55% Sodík 1 g
12% Bílkoviny 7 g

Papriková polenta postup přípravy receptu:

1

Papriky omyjeme, rozčtvrtíme a zbavíme semínek. Lusky položíme na plech, slupkou nahoru a zapékáme pod grilem asi 8 minut, až se na slupce začnou tvořit puchýře. Vyjmeme a na 10 minut zakryjeme vlhkou utěrkou, poté oloupeme.

2

Vývar necháme přijít v hrnci k varu, vmícháme polentu, zakryjeme a necháme na mírném ohni asi 10 minut bobtnat. Občas promícháme.

3

Papriku nakrájíme na kostky a spolu s řepkovým olejem, solí a pepřem rozmixujeme. Hmotu dáme do malého rendlíku. Před dovařením polenty necháme papriku krátce přejít varem.

4

Polentu osolíme a vmícháme paprikovou kaši, tak aby vytvořila mramorování.

Poznámka

Polenta bude krémovější, když přidáme 40 g tuku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept