Recept

Roštěnky s olivovou bylinkovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 15510

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
2 ks Feferony
300 g Hovězí roštěnka níz. peč.
1 kávová lžička Kapary sterilované
4 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Olej rostlinný
4 ks Olivy černé
1 polévková lžíce Oříšky piniové
2 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 820 kcal
Kilojoule 3 431kJ
6% Sacharidy 22 g
91% Tuky 68 g
157% Sodík 3 g
63% Bílkoviny 36 g

Roštěnky s olivovou bylinkovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Pažitku a petrželku omyjeme, z petrželky otrháme lístky. Feferonky očistíme a česnek oloupeme. Vše rozmixujeme s kapary, olivami, piniemi, olivovým olejem a citronovou šťávou. Omáčku osolíme a opepříme.

2

Omyté maso nakrájíme na plátky a zprudka je opékáme na oleji po každé straně 1 minutu. Potom maso na středním ohni dopečeme. Roštěnky osolíme, opepříme a podáváme s bylinkovou omáčkou.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept