Netradiční žemlovka z višní

60 min.
Evropa

Ingredience

    • 50gramůMandle
    • 125mililitrůSójový nápoj
    • 80gramůCukr krupice
    • 3kusyVejce slepičí
    • 50gramůCukr moučkový
    • 20mililitrůOlej rostlinný
    • 500gramůKompot višňový
    • 12plátkůSuchar dietní
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
418 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
16 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
3 g
Cukr
33 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kompot z višní necháme okapat v sítu, šťávu zachytíme. Sójový nápoj lehce zahřejeme v malém rendlíku a smícháme se 70 ml šťávy z kompotu. Suchary rozlámeme na malé kousky a namočíme do směsi.
  • 2
    Nákypovou formu vymažeme tukem. Bílky ušleháme s cukrem do tuhého sněhu, opatrně vmícháme mleté mandle.
  • 3
    Žloutky, višně a šťávu smícháme se suchary, zapracujeme sníh s mandlemi.
  • 4
    Hmotu nalijeme do formy a pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 40 minut.
  • 5
    Vyjmeme a podáváme posypané moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.