Recept

Krupicová kaše s višněmi

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 15514

Ingredience

75 g Cukr krupice
1 ks Kompot višňový
250 ml Oves Milk - sušený ovesný nápoj
50 g Pšeničná krupice
1 ks Skořice celá
2 kávová lžička Solamyl
250 ml Sójový nápoj
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 399 kcal
Kilojoule 1 671kJ
23% Sacharidy 84 g
9% Tuky 7 g
1% Sodík 25 mg
18% Bílkoviny 10 g

Krupicová kaše s višněmi postup přípravy receptu:

1

Sójový a ovesný nápoj přivedeme v hrnci k varu. Sejmeme z plotny a postupně vmícháme krupici. Hrnec postavíme zpět na sporák a kaši vaříme na mírném ohni za stálého míchání asi 5 minut.

2

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutek od bílku. Z bílku a 25 g cukru ušleháme pevný sníh. Žloutek smícháme se dvěma lžícemi horké kaše, pak ho přidáme do kaše a pečlivě rozmícháme. Zapracujeme sníh.

3

Nákypovou formu vypláchneme studenou vodou, naplníme kaší a necháme vychladnout. Višně scedíme, necháme okapat a šťávu si uchováme.

4

Solamyl smícháme se 2 lžícemi višňové šťávy, zbylou šťávu z kompotu přivedeme k varu v rendlíku spolu s 50 g cukru a skořicí.

5

Krátce povaříme a stáhneme z plotny, vmícháme solamyl smíchaný s višňovou šťávou a znovu povaříme. Přidáme višně a necháme vychladnout. Podáváme společně s krupicovou kaší.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept