Recept

Mouřenín s čokoládou a ořechy

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 15535

Ingredience

Poleva
40 g Med včelí
200 g Poleva čokoládová
80 ml Smetana sójová
Mouřenín s čokoládou a ořechy
300 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
35 g Kakao - prášek
2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
6 polévková lžíce Káva Espresso
150 g Mouka pšeničná hladká T 650
250 ml Olej rostlinný
170 g Ořechy vlašské
1 špetka Sůl
1 kávová lžička Tresť vanilková
6 ks Vejce slepičí
250 g Čokoláda hořká

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 500 kcal
Kilojoule 2 092kJ
14% Sacharidy 50 g
43% Tuky 32 g
4% Sodík 76 mg
12% Bílkoviny 7 g

Mouřenín s čokoládou a ořechy postup přípravy receptu:

1

Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a necháme trochu vychladnout. Ořechy nasekáme, vejce utřeme s cukry, esencí a solí do jemného krému. Vmícháme 3 lžíce kávy a řepkový olej.

2

Mouku smícháme s 25 g kakaa a práškem do pečiva, vmícháme do vaječného krému. Promícháme s ořechy a čokoládou.

3

Plech vyložíme pečicím papírem a těsto na něj rozetřeme. Pečeme v předehřáté troubě na 175 °C asi 30-35 minut. Horký koláč napustíme zbylou kávou a necháme vychladnout.

4

Polevu zahříváme za stálého míchání v rendlíku spolu se smetanou a medem, dokud se nerozpustí. Potřeme koláč, necháme chvíli zaschnout, pak posypeme zbylým kakaem a nakrájíme na čtverce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept