Polévka s klobásou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka s klobásou
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 1554 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
4 ks | Brambory |
0,5 ks | Celer bulvový |
1 krajíc | Chléb konzumní |
1 ks | Cibule |
150 g | Klobása Dunajská |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel kořen |
1 ks | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 2,3mg |
Draslík | 566,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 50,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer bulvový, Cibule, Petržel kořen, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Klobása Dunajská, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Polévka s klobásou postup přípravy receptu:
1 | Na sádle osmažíme nadrobno pokrájenou zeleninu, přidáme na malé kostky nakrájené brambory a vše podusíme. Pak vše zalijeme vodou, osolíme, opepříme a přisypeme rozkrájený chléb. Vše vaříme, až brambory změknou. |
2 | Rozkrájenou klobásu v polévce prohřejeme. |
3 | Po odstavení polévku posypeme petrželovou natí. |