Mrkvové oplatky s jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mrkvové oplatky s jablky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 15564 |
Kategorie: | Vafle |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
3 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Cukr moučkový |
300 ml | Džus jablečný |
3 ks | Jablka |
300 g | Jogurt bílý |
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
100 g | Mandle plátky |
150 g | Máslo čerstvé |
400 g | Mouka polohrubá |
100 g | Mrkev kořen |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 63g |
---|---|
Cholesterol | 150,1mg |
Draslík | 295,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Cukr moučkový, Džus jablečný, Jablka, Jogurt bílý, Kypřicí prášek do pečiva, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle plátky, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Mrkvové oplatky s jablky postup přípravy receptu:
1 | Utřeme máslo s cukrem a vmícháme žloutky, jogurt, mouku a prášek do pečiva, poté přimícháme jablečnou šťávu. |
2 | Oloupanou mrkev na jemno nastrouháme a spolu s rozsekanými mandlemi přidáme do těsta. Nakonec zlehka vmícháme sníh, ušlehaný z bílků. |
3 | Z těsta upečeme ve vaflovači asi 16 oplatek. |
4 | Jablka omyjeme, případně oloupeme, nakrájíme na kousky a podusíme v citronové šťávě. Oplatky potřeme jablky, pocukrujeme moučkovým cukrem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.