Recept

Smažený květák v pivním těstíčku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 15568

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
0,5 kávová lžička Kari koření
1 ks Květák
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 dl Olej rostlinný
175 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
30 g Sýr Eidam cihla 40%
2 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný bílek slepičí
1 ks Vaječný žloutek slepičí
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 386 kcal
Kilojoule 1 614kJ
9% Sacharidy 33 g
31% Tuky 23 g
26% Sodík 519 mg
24% Bílkoviny 13 g

Smažený květák v pivním těstíčku postup přípravy receptu:

1

Očištěný a omytý květák rozebereme na růžičky, krátce je povaříme v osolené vodě, vyjmeme a necháme okapat. Růžičky pokapeme citronovou šťávou, necháme asi 10 minut stát.

2

Smícháme mouku, nastrouhaný sýr, karí koření a špetku soli. Přimícháme žloutek, mléko a pivo, nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.

3

Růžičky květáku postupně obalíme v těstíčku a na horkém oleji do zlatova usmažíme - nejlépe ve fritovacím hrnci.

4

Květák vyjmeme a necháme okapat na papírové utěrce.

5

Podáváme s tatarskou omáčkou a vařenými bramborami.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept