Smažený květák v pivním těstíčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažený květák v pivním těstíčku
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 15568 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
0,5 kávová lžička | Kari koření |
1 ks | Květák |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 dl | Olej rostlinný |
175 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
2 kávová lžička | Sůl |
30 g | Sýr Eidam cihla 40% |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 103,8mg |
Draslík | 794,3mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 122,0mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Kari koření, Květák, Olej rostlinný, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Smažený květák v pivním těstíčku postup přípravy receptu:
1 | Očištěný a omytý květák rozebereme na růžičky, krátce je povaříme v osolené vodě, vyjmeme a necháme okapat. Růžičky pokapeme citronovou šťávou, necháme asi 10 minut stát. |
2 | Smícháme mouku, nastrouhaný sýr, karí koření a špetku soli. Přimícháme žloutek, mléko a pivo, nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků. |
3 | Růžičky květáku postupně obalíme v těstíčku a na horkém oleji do zlatova usmažíme - nejlépe ve fritovacím hrnci. |
4 | Květák vyjmeme a necháme okapat na papírové utěrce. |
5 | Podáváme s tatarskou omáčkou a vařenými bramborami. |
Poznámka
Servírujeme teplé.