Jednoduchý recept

Salát z čínského zelí s krůtím masem na zázvoru

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 15630

Ingredience

3 ks Cibule
200 g Kompot mandarinkový
600 g Krůtí prsa
1 ks Limetka
7 polévková lžíce Olej sezamový
2 polévková lžíce Omáčka sójová
1 špetka Sůl
500 g Zelí čínské
20 g Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 428 kcal
Kilojoule 1 791kJ
6% Sacharidy 22 g
30% Tuky 22 g
8% Sodík 165 mg
64% Bílkoviny 36 g

Salát z čínského zelí s krůtím masem na zázvoru postup přípravy receptu:

1

Na marinádu smícháme šťávu z limetky, dvě lžíce sójové omáčky, dvě lžíce sezamového oleje a polovinu jemně nastrouhaného zázvoru.

2

Krůtí řízky nakrájíme na 2 cm široké proužky, vložíme do marinády, dobře promícháme, aby se maso obalilo a necháme minimálně půl hodiny marinovat.

3

Ze zelí odstraníme vnější listy, rozkrojíme a vyjmeme košťál. Nakrájíme na velmi tenké proužky. Opláchneme studenou vodou a necháme okapat. Jarní cibulky nakrájíme na jemné kroužky. Kompotované mandarinky necháme okapat, šťávu si ponecháme.

4

Na dresink smícháme šťávu z poloviny limetky, pět lžic sezamového oleje, špetku soli, lžičku mandarinkové šťávy a zbývající zázvor.

5

Zelí, cibulku a mandarinky dáme do mísy. Přelijeme dresinkem a promícháme. Rozdělíme na čtyři talíře. Maso vyjmeme z marinády, necháme okapat a zprudka upečeme na lžíci rozpáleného sezamového oleje dokřupava. Horké maso rozdělíme na salát a ozdobíme cibulkou. Ihned podáváme.

Poznámka

Zázvor použijeme asi 4 cm dlouhý.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept