Vrstvený salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vrstvený salát
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 15637 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
300 g | Celer sterilovaný |
150 g | Jogurt bílý |
300 g | Kompot ananasový |
225 g | Kukuřice cukrová nakládaná |
100 g | Majonéza |
2 ks | Pórek |
400 g | Šunka dušená |
400 g | Sýr Gouda 45% |
6 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 357,9mg |
Draslík | 665,0mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,9mg |
Vitamín E | 4,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer sterilovaný, Jogurt bílý, Kompot ananasový, Kukuřice cukrová nakládaná, Majonéza, Sýr Gouda 45%, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pórek, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vrstvený salát postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme na tvrdo a zchladíme. Nakládaný celer, kousky ananasu a kukuřici necháme okapat. Sýr, vejce a plátky šunky nakrájíme na kostičky. Pórek omyjeme a nakrájíme na tenké proužky. |
2 | Majonézu promícháme s jogurtem. Do velké sklenice dáme šunku a pokryjeme ji slabou vrstvou majonézy. Postupně potom vršíme nakládaný celer, vejce, kukuřici, pórek a ananas, přičemž každou vrstvu zlehka potřeme majonézou. Poslední vrstvu tvoří kostičky sýra. |
3 | Salát necháme několik hodin uležet v lednici. |
Vděčný a oblíbený salát, který dělám hlavně v zimním období. Sýr jsem nekrájela, ale strouhala a kvůli focení jsem nepromazávala každou vrstvu majonézou, aby struktura byla lépe vidět