Ohnivý zelný salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ohnivý zelný salát
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 15644 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Chilli paprička |
1 polévková lžíce | Cukr třtinový |
3 polévková lžíce | Kečup |
125 ml | Ocet jablečný |
1 špetka | Pepř bílý |
1 kávová lžička | Sůl |
80 ml | Voda pitná |
500 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 248,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 49,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Cukr třtinový, Ocet jablečný, Pepř bílý, Sůl, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Ohnivý zelný salát postup přípravy receptu:
1 | Zelí očistíme, opláchneme a vyjmeme košťál. Hlávku rozkrájíme na klínky, ty potom ještě na jemné proužky. |
2 | Chilli papričku podélně rozpůlíme, vyjmeme semínka, pokud chceme salát co nejpálivější, semínka ponecháme. Nasekáme na jemno. |
3 | Na dresink smícháme vodu s octem, kečup, sůl a cukr. Přidáme posekané chilli a dresinkem přelijeme připravené zelí. Důkladně promícháme, osolíme, opepříme, dle chuti přisladíme. Zálivka by neměla být příliš kyselá. |
4 | Salát necháme minimálně 30 minut v lednici odležet. |
Poznámka
Servírujeme studené.