Ohnivý zelný salát

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
69 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zelí očistíme, opláchneme a vyjmeme košťál. Hlávku rozkrájíme na klínky, ty potom ještě na jemné proužky.
  • 2
    Chilli papričku podélně rozpůlíme, vyjmeme semínka, pokud chceme salát co nejpálivější, semínka ponecháme. Nasekáme na jemno.
  • 3
    Na dresink smícháme vodu s octem, kečup, sůl a cukr. Přidáme posekané chilli a dresinkem přelijeme připravené zelí. Důkladně promícháme, osolíme, opepříme, dle chuti přisladíme. Zálivka by neměla být příliš kyselá.
  • 4
    Salát necháme minimálně 30 minut v lednici odležet.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.