Jednoduchý recept

Kuře v pórkové omáčce

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 1566

Ingredience

600 g Kuřecí prsa
2 polévková lžíce Martini bianco
100 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý celý
2 ks Pórek
125 ml Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
250 ml Víno bílé
125 g Zakysaná smetana
1 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 652 kcal
Kilojoule 2 729kJ
10% Sacharidy 36 g
47% Tuky 35 g
15% Sodík 300 mg
67% Bílkoviny 38 g

Kuře v pórkové omáčce postup přípravy receptu:

1

Kuřecí maso omyjeme a osušíme. Ochutíme solí a pepřem. Pórek omyjeme, nakrájíme na kousky a vložíme do osolené vroucí vody. Necháme vařit cca 5minut, poté vodu zcedíme a pórek udržujeme teplý.

2

V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme kuřecí maso, šalotku a společně restujeme 15-20minut, dokud maso není zlatavě hnědé. Přemístíme na talíř a udržujeme teplé.

3

Do stejné pánve nalijeme suché martini, víno, zakysanou smetanu, smetanu a necháme několik minut provařit. Přidáme pórek a vaříme ještě asi 5minut.

4

Podle potřeby omáčku dochutíme, přidáme nadrobno nasekanou pažitku a přelijeme jí kuřecí maso.

Poznámka

Podáváme s divokou rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept