Americký krevetový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Americký krevetový salát
Americký krevetový salát
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 15667 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
Dresink | |
---|---|
3 polévková lžíce | Balsamico ocet |
1 kávová lžička | Kopr čerstvý |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Americký krevetový salát | |
1 ks | Cibule |
1 ks | Kapie |
200 g | Krevety tygří - loupané |
2 polévková lžíce | Olivy černé |
4 ks | Rajčata |
250 ml | Víno bílé |
1 kávová lžička | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 105,0mg |
Draslík | 565,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,3mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Kopr čerstvý, Sůl, Cibule, Rajčata, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Kapie, Krevety tygří - loupané, Olivy černé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Americký krevetový salát postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme a nakrájíme na kroužky, sterilovanou kapii nakrájíme na proužky, olivy necháme okapat a rozpůlíme je. Rajčata spaříme, oloupeme, odstraníme jádra, dužinu nakrájíme na tenké proužky. Nakrájenou zeleninu přidáme ke krátce povařeným krevetám a necháme vychladnout. |
2 | Kopr opláchneme, osušíme a nasekáme na jemno. Olej, ocet, sůl a pepř dobře promícháme, nakonec přidáme kopr. |
3 | Vychlazenou směs krevet smícháme s proužky rajčat, přelijeme dresinkem a necháme v lednici odležet minimálně 15 minut. |
4 | Ozdobíme sekaným koprem. |
Poznámka
Servírujeme studené.