Recept

Slezský bramborový salát

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Slezský bramborový salát 5 1
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 15679
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

Dresink
200 g Majonéza
4 polévková lžíce Ocet vinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
Slezský bramborový salát
1 kg Brambory
1 ks Celer bulvový
2 ks Cibule
250 g Hrášek
2 ks Jablka
3 ks Mrkev kořen
4 ks Okurka salátová
2 ks Petržel kořen
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 673 kcal
Kilojoule 2 815kJ
21% Sacharidy 75 g
324% Tuky 243 g
21% Sodík 420 mg
33% Bílkoviny 19 g
Slezský bramborový salát
  • Slezský bramborový salát
  • 1
  • Slezský bramborový salát
  • 2
  • Vložit obrázek

Slezský bramborový salát postup přípravy receptu:

1

Brambory uvaříme v osolené vodě do měkka, slijeme a oloupeme. Necháme vychladnout, nakrájíme na kostičky. Oloupeme mrkev, celer, petržel a vše pokrájíme na kostičky. Zeleninu uvaříme v osolené vodě tak, aby při skusu zůstala pevná, scedíme a necháme okapat. Zmrazený hrášek blanšírujeme 3 minuty ve vroucí osolené vodě, slijeme, necháme okapat.

2

Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a posekáme na hrubo. Cibuli oloupeme a krájíme na kostičky spolu s kyselými okurkami.

3

Jablka oloupeme, vyjmeme jadřince a dužinu rozkrájíme na drobno.

4

Smícháme majonézu s octem, solí a pepřem. Dresink zředíme nálevem z okurek. Všechny nakrájené suroviny promícháme s ochucenou majonézou, salát necháme dobře odležet, nejlépe přes noc, před podáváním dochutíme octem, solí a pepřem.

Poznámka

Servírujeme studené.

Komentáře a hodnocení

 
kvetush
Slezský bramborový salát
Bramborový salát jsem zkusila podle receptu a výsledek byl dobrý. Mrkev jsem ale podle našeho zvyku nastrouhala. V popisu ingrediencí je napsána salátová okurka, což zřejmě asi bylo myšleno nakládanou okurkou, která je zmíněna v popisu postupu. Postupovala jsem tedy podle postupu. Podávala jsem se smaženým kuřecím řízkem a všem nám chutnalo. Recept mohu doporučit :)

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept