Středomořský těstovinový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Středomořský těstovinový salát
Středomořský těstovinový salát
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 15683 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
Dresink | |
---|---|
3 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
50 ml | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Rozmarýn čerstvý |
1 špetka | Sůl |
Středomořský těstovinový salát | |
3 ks | Cibule |
1 ks | Cuketa |
2 polévková lžíce | Olivy černé |
150 g | Rajčata sušená sterilovaná |
500 g | Špagety, Makarony |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 112g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 47,0mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Ocet vinný, Olej rostlinný, Olej slunečnicový, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Cibule, Cuketa, Rajčata sušená sterilovaná, Špagety, Makarony mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Olivy černé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Středomořský těstovinový salát postup přípravy receptu:
1 | Na marinádu smícháme olej, sůl, pepř, nakrájené stroužky česneku a snítku rozmarýnu. Cuketu omyjeme, stopku odřízneme a pokrájíme na plátky asi půl centimetru silné. Sušená rajčata rozkrájíme na proužky, spolu s cuketami vložíme do marinády. Promícháme a necháme marinovat, nejlépe přes noc. |
2 | Těstoviny uvaříme do měkka, slijeme a necháme vychladnout. Zeleninu vyjmeme z marinády, necháme okapat, vsypeme k těstovinám. Olivy a jarní cibulky pokrájíme na kolečka, přidáme do salátu. |
3 | Z octa, oleje, dvou lžic marinády, soli a pepře připravíme zálivku, přelijeme jí salát. Necháme odležet minimálně 30 minut v chladu. |
Poznámka
Servírujeme studené.