Mleté maso s hráškem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mleté maso s hráškem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 15690 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
500 g | Hrášek |
0,5 kávová lžička | Kari koření |
20 g | Máslo čerstvé |
500 g | Maso mleté - mix |
2 polévková lžíce | Pažitka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 6,0mg |
Draslík | 407,7mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 58,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hrášek, Kari koření, Pažitka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Maso mleté - mix mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Mleté maso s hráškem postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme mleté maso, oloupaný, rozmačkaný česnek a kari koření. Vše mírně osmahneme, zalijeme trochou vody, přidáme hrášek a dusíme do měkka. |
2 | Když se voda vysmahne, vložíme do pokrmu nasekanou pažitku (nebo petržel). |
Poznámka
Servírujeme teplé.