Recept

Zelný salát s kachními prsíčky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 15722

Ingredience

Dresink
1 polévková lžíce Balsamico ocet
1 špetka Cukr moučkový
2 polévková lžíce Ocet vinný červený
4 polévková lžíce Olej hroznový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
Zelný salát s kachními prsíčky
2 ks Kachní prsa
1 polévková lžíce Med včelí
1 kávová lžička Máslo čerstvé
2 ks Pomeranče
1 ks Salát Polníček
1 polévková lžíce Tuk
250 g Zelí hlávkové červené

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 518 kcal
Kilojoule 2 165kJ
12% Sacharidy 42 g
34% Tuky 25 g
12% Sodík 239 mg
60% Bílkoviny 34 g

Zelný salát s kachními prsíčky postup přípravy receptu:

1

Z hlávky červeného zelí odstraníme vnější listy a košťál. Zbytek nastrouháme najemno. Všechny suroviny na dresink smícháme a zelí přelijeme, promícháme a necháme minimálně dvě hodiny odpočinout.

2

Pomeranč oloupeme a rozdělíme na dílky. Kachní maso opláchneme studenou vodou a osušíme. Tuk na horní straně plátků nařežeme do tvaru kosočtverců. Spodní stranu plátků osolíme a obě strany opepříme.

3

Vložíme do horkého tuku, tučnou stranou dolů a pečeme asi 3-4 minuty, potom kousky otočíme a opékáme z druhé strany dvě minuty. Vyjmeme, zabalíme do alobalu a necháme odpočinout.

4

V pánvi rozpustíme máslo, vložíme do něj dílky pomeranče a zlehka osmahneme po obou stranách. Poté ovoce rovnoměrně pokapeme medem a necháme šťávu zkaramelizovat.

5

Na talíře upravíme listy zeleného salátu a rozdělíme na ně červené zelí. Kachní maso nakrájíme na plátky, rozložíme na salát a ozdobíme pomeranči.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept

Tip z našeho eshopu VseNaVareni.cz