Recept

Rybí polévka se zeleninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (70%)
ID receptu: 15724

Ingredience

1 ks Bazalka
1 ks Bobkový list
100 g Celer bulvový
2 polévková lžíce Citronová šťáva
200 g Filé rybí
100 g Hrášek
100 g Krevety tygří - loupané
1 polévková lžíce Mouka rýžová
100 g Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Petržel kořen
1 ks Pórek
200 ml Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
1 polévková lžíce Vegeta

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 240 kcal
Kilojoule 1 004kJ
7% Sacharidy 24 g
87% Tuky 66 g
6% Sodík 130 mg
57% Bílkoviny 32 g

Rybí polévka se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Kořenovou zeleninu očistíme, opláchneme a nakrájíme na kostičky. Pórek řádně omyjeme, nakrájíme na plátky a orestujeme v hrnci na lžíci oleje. K pórku přidáme pokrájenou zeleninu a zprudka opečeme minutu. Poté přilijeme litr vody, přidáme bobkový list a vegetu. Uvedeme k varu a přidáme hrášek. Polévku přikryjeme a vaříme doměkka 20 minut.

2

Filé opláchneme, osušíme ubrouskem, pokapeme citronovou šťávou a osolíme. Vložíme na rozehřátý olej a opečeme z každé strany 2 minuty. Poté filé přikryjeme a udržujeme teplé. Krevety opláchneme v horké vodě, necháme okapat a 14 krevet odložíme stranou.

3

Malou naběračku vývaru smícháme se smetanou a moukou a vymícháme dohladka, přilijeme do hrnce a vše pozvolna vaříme 5 minut. Mezitím nakrájíme filé na kousky a spolu s krevetami přidáme do vroucí polévky a ještě chvilku povaříme. Na závěr polévku osolíme, opepříme, přidáme citronovou šťávu a ozdobíme odloženými krevetami a bazalkou. Polévka má mírně nakyslou chuť, proto je vhodná po oslavách.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept