Istrijské kuře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Istrijské kuře
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 15726 |
Ingredience
1 kávová lžička | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 ks | Kuře |
1 špetka | Majoránka |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 ks | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 318,8mg |
Draslík | 994,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,2mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Kuře, Majoránka, Olej rostlinný, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Istrijské kuře postup přípravy receptu:
1 | Omyté kuře naporcujeme a opečeme na oleji dozlatova. |
2 | Přidáme oloupanou cibuli a česnek nakrájené nadrobno, promícháme, osolíme a opepříme. Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na kostičky a přidáme ke kuřeti. Vše dusíme do vysmahnutí tekutiny, promícháme a přilijeme vodu, aby bylo maso zcela zakryté. Ochutíme majoránkou, nasekanou bazalkou a zvolna dusíme doměkka. |
3 | Vhodnou přílohou jsou vařené těstoviny. |