Zdravý recept

Krůtí polévka se zázvorem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 210 minut
Doba přípravy: 150 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 15729

Ingredience

0,5 hrst Celer - nať
1 ks Cibule
0,3 ks Feferony
150 g Hrášek
1 ks Kedlubna
1 kg Krůtí krk
200 g Květák
150 g Mrkev kořen
1 kávová lžička Pepř černý celý
0,5 hrst Petržel - nať
1 špetka Sůl
1 špetka Zázvor mletý
4 stroužek Česnek
1 špetka Šafrán
2 ks Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 434 kcal
Kilojoule 1 817kJ
5% Sacharidy 19 g
134% Tuky 100 g
17% Sodík 336 mg
98% Bílkoviny 55 g

Krůtí polévka se zázvorem postup přípravy receptu:

1

Do kousku plátna zavážeme oloupaný česnek, šafrán, feferonku a zázvor. Bylinky opláchneme a svážeme k sobě nití. Cibuli oloupeme.

2

Maso omyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou tak, aby hladina byla 4 cm nad masem, osolíme. Přivedeme k varu a sbíráme pěnu tvořící se během vaření. Jakmile vývar bude čistý, vložíme celou cibuli, bylinky, balíček s kořením a povaříme půl hodiny.

3

Zeleninu očistíme, květák rozebereme na růžičky, kedlubnu nakrájíme na hranolky a mrkev na plátky. Vše vložíme společně s hráškem do jiného hrnce, zalijeme 3 naběračkami horkého vývaru a podusíme doměkka.

4

Z masového vývaru vyjmeme bylinky, koření a maso. Maso obereme z kosti a vložíme do polévkové mísy. Vývar scedíme do hrnce s dušenou zeleninou, osolíme a ochutíme kořením. Polévku nalijeme na maso v polévkové míse a ozdobíme petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept