Chřestový krém - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chřestový krém
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 1573 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
500 g | Chřest bílý |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
4 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový květ |
1 špetka | Pažitka |
125 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
1 l | Vývar slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 46,4mg |
Draslík | 253,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,1mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Muškátový květ, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 33% (šlehačka), Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chřestový krém postup přípravy receptu:
1 | Na válečky nakrájíme oloupaný chřest, dáme ho do vývaru a vaříme do měkka. |
2 | Z másla a mouky připravíme světlou jíšku a necháme ji ve vývaru povařit. |
3 | Uvařený chřest rozmixujeme, přidáme muškátový květ a podle chuťi osolíme. |
4 | Nakonec můžeme zjemnit šlehačkou a ozdobíme pažitkou. |