Jednoduchý recept

Hroznový salát s dresinkem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 15746

Ingredience

100 g Cukr moučkový
700 g Hroznové víno
2 polévková lžíce Likér pomerančový
6 ks Vaječný žloutek slepičí
250 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 423 kcal
Kilojoule 1 769kJ
17% Sacharidy 61 g
16% Tuky 12 g
1% Sodík 29 mg
15% Bílkoviny 8 g

Hroznový salát s dresinkem postup přípravy receptu:

1

Kuličky vína otrháme od stopek, rozpůlíme a vyjmeme semínka. Dáme do misky, pokapeme lžící likéru a necháme 10 minut odpočinout. Ovoce rozdělíme do dezertních misek.

2

Žloutky šleháme ve vodní lázni a postupně přidáváme cukr. Do hustého krému opatrně a za stálého míchání přiléváme víno a zbývající likér.

3

Horkým vinným krémem přelijeme ovoce v miskách a ihned podáváme.

Poznámka

Krém můžeme podávat i studený. Hrozny použijeme půl na půl bílé a modré.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept