Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 1578

Ingredience

100 g Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Máslo čerstvé
200 g Poleva čokoládová
4 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 243 kcal
Kilojoule 1 018kJ
9% Sacharidy 32 g
16% Tuky 12 g
3% Sodík 63 mg
6% Bílkoviny 3 g

Kočičí jazýčky postup přípravy receptu:

1

Máslo utřeme s cukry, přidáme tuhý sníh z bílků a na konec mouku. Vyšleháme tuhou hmotu kterou dáme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou.

2

Plech vyložíme pečícím papírem a sáčkem nastříkáme jazýčky dlouhé cca 7 cm. Pečeme v předehřáté troubě, upečené jazýčky necháme vychladnout.

3

Čokoládovou polevu rozpustíme a namáčíme do ní vždy jednu polovinu jazýčku, necháme zaschnout.

4

Můžeme postříkat druhou polovinu tenkým pramínkem polevy.

Poznámka

Místo vanilkového cukru můžeme použít vanilkový extrakt a k němu 20g cukru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept