Bramborová vlévanka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborová vlévanka
Bramborová vlévanka
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 15786 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
500 g | Brambory |
0,3 l | Mléko polotučné |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
1 dl | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 209,1mg |
Draslík | 610,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Bramborová vlévanka postup přípravy receptu:
1 | Brambory uvaříme ve slupce, scedíme, oloupeme a rozšťoucháme. Přimícháme mléko, smetanu, ušlehaná vejce s moukou a sůl. |
2 | V pánvi nebo na pekáči rozehřejeme sádlo (nebo máslo) a vlijeme připravenou bramborovou směs. Vložíme do středně vyhřáté trouby, upečeme do zlatova. |
3 | Vlévanku podáváme teplou, nakrájenou na kousky. Pokrm můžeme pocukrovat. |