Recept

Pečené houbové hlavičky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 15793

Ingredience

20 ks Houby čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
100 g Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
5 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 274 kcal
Kilojoule 1 147kJ
2% Sacharidy 8 g
34% Tuky 26 g
11% Sodík 219 mg
10% Bílkoviny 6 g

Pečené houbové hlavičky postup přípravy receptu:

1

Čerstvé, tvrdé hlavičky hub (nejlépe hřibů) očistíme, osolíme a urovnáme do pekáčku spodní stranou nahoru.

2

Oloupaný česnek a omytou petrželku nasekáme. Na každou hlavičku vložíme trochu česneku a petrželky, osolíme a opepříme. Povrch pokapeme rozpuštěným sádlem nebo slaninou a pekáč vložíme do středně vyhřáté trouby.

3

Upečené houby opatrně vyjmeme, abychom nevylili šťávu a upravíme na talíře.

4

Podáváme s chlebem a zeleninovým salátem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept