Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Francouzské madlenky 5 1
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 1580

Ingredience

1 ks Citrony
130 g Cukr krupice
0,8 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
130 g Mouka pšeničná hladká T 650
120 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 212 kcal
Kilojoule 887kJ
7% Sacharidy 24 g
16% Tuky 12 g
2% Sodík 48 mg
7% Bílkoviny 4 g

Francouzské madlenky postup přípravy receptu:

1

Rozpustíme máslo a necháme ho zchladnout. Utřeme cukr, vejce, vanilkový cukr a citrónovou kůru, pomalu přidáme mouku, kypřící prášek a sůl, nakonec vmícháme máslo. Těsto necháme nejlépe přes noc v chladu.

2

Formičky vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Vychlazené těsto zamícháme a do každé formičky dáme lžíci, těsto se samo během pečení rozlije do formičky a udělá uprostřed kopeček.

3

Pečeme v předehráté troubě na 190°C. Po chvíli můžeme snížit teplotu na 150°C a dopéct madlenky dokud nebudou okraje zlaté.

4

Větší formičky 11-13 minut, menší 7-9 minut. Upečené cukroví necháme chvíli vychladnout a potom vyklepneme z formiček.

5

Podáváme ihned nebo uskladníme do těsnící nádoby.

Poznámka

Formičky na madlenky můžete použít jako na medvědí tlapy nebo pracny, ořechy apod.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Francouzské madlenky
Dělala jsem madlenky poprvé a vybrala jsem si k vyzkoušení tento recept. Udělala jsem pár změn. Použilajsem moučkový cukr, kypřící prášek jsem smíchala s moukou, špetičkou soli a tu pak přesila sítem, aby se provzdušnila. Těsto jsem nenechávala v lednici přes noc, ale použila cca po půlhodině. Docela by mě zajímalo, jestli by byl nějaký rozdíl, asi to zkusím blink Mám formu s nepřilnavým povrchem z e-shopu Vše na vaření a je fajn. Moc dobře se v ní peče, vyzkouším ještě pár receptů. Jinak za tento recept palec nahoru a přidávám pár fotek.sunglasses

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept