Sýrový toast s jablky a calvadosem
26 min.
Ingredience
- 1lžíceHrozinky
- 3lžíceCalvados
- 2lžíceCukr krupice
- 1kusSkořice celá
- 1kusBadyán
- 250mililitrůDžus jablečný
- 2lžičkySolamyl
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 200gramůSýr Brie
- 4plátkyChléb toastový
- 3kusyJablka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
524 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
20 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
10 g
Cukr
35 g
Postup přípravy
- 1Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kroužky. Rozinky namočíme do calvadosu.
- 2Řezy z jablek s cukrem, skořicí a badyánem dusíme v jablečném moštu při nízké teplotě asi 3 minuty. Pak je vyjmeme děrovanou lžící a tekutinu zahustíme škrobem. Přidáme rozinky máčené v calvadosu a již nevaříme.
- 3Troubu předehřejeme na 200 °C, plátky toastového chleba lehce opečeme, potřeme máslem a obložíme sýrem nakrájeným na plátky.
- 4Sýrové toasty dáme do trouby a pečeme asi 8-12 minut, dokud se sýr mírně nerozpustí. Přendáme na čtyři talíře a vedle položíme plátky jablek, které zalijeme omáčkou z moštu. Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.