Recept

Bollo eulalia - vánoční sušenky

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 1582

Ingredience

200 g Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
200 g Mandle
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
200 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Skořice mletá
1 špetka Sůl
5 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 467 kcal
Kilojoule 1 954kJ
12% Sacharidy 42 g
41% Tuky 31 g
2% Sodík 31 mg
16% Bílkoviny 9 g

Bollo eulalia - vánoční sušenky postup přípravy receptu:

1

Máslo, oba cukry, mouku, žloutky, mleté mandle, sůl a skořici vymícháme na hladké těsto. Zabalíme a dáme na hodinu do chladu.

2

Z těsta vyválíme váleček o průměru 2 cm, rozkrájíme na stejné kousky z nichž děláme kuličky, poklademe na plech vyložený pečícím papírem dál od sebe. Každou kuličku zploštíme a z loupaných rozpůlených mandlí vytvoříme ozdobu, lehce vtlačíme do těsta.

3

Pečeme ve vyhřáté troubě na 150°C. Pečivo sundáme z plechu a horké potřeme rozehřátou marmeládou a necháme vychladnout.

Poznámka

Na ozdobu 150-200 g loupaných celých mandlí a meruňkový džem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept