Recept

Jemné ragú v paštičkách z listového těsta

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 12 minut
Doba vaření: 18 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 15833

Ingredience

1 ks Cibule
2 kávová lžička Citronová šťáva
450 g Hovězí maso vařené
250 ml Hovězí vývar základní
500 g Listové těsto
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř bílý
1 špetka Sůl
100 ml Víno bílé
0,3 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 879 kcal
Kilojoule 3 679kJ
16% Sacharidy 56 g
73% Tuky 55 g
11% Sodík 230 mg
67% Bílkoviny 38 g

Jemné ragú v paštičkách z listového těsta postup přípravy receptu:

1

Vařené telecí maso nebo jazyk nakrájíme na malé kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, žampióny na plátky.

2

V hrnci zahřejeme 20 g másla a podusíme na něm cibuli a žampióny. Ochutíme citrónovou šťávou, solí a pepřem. Přidáme maso a jen krátce prohřejeme.

3

V jiném kastrolu zahřejeme zbytek másla, přisypeme mouku, zpěníme ji a pomalu, za stálého míchání ji rozředíme vývarem a vínem. Vše dusíme asi 10 minut.

4

Troubu předehřejeme na 200 °C. Maso a houby dáme do omáčky, dochutíme solí, pepřem, několika kapkami worcesteru a citrónovou šťávou.

5

Paštičky z listového těsta rozpečeme v troubě. Ragú naplníme do horkých paštiček a ihned podáváme.

Poznámka

Paštičky připravíme z rozváleného těsta, ze kterého vykrájíme kolečka. Místo paštiček můžeme použít jakékoli tvary předpečených korpusů z listového těsta.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept