Smetanové řezy s pórkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smetanové řezy s pórkem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 15836 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 ks | Listové těsto |
1 špetka | Muškátový květ |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 ks | Pórek |
1 špetka | Sůl |
60 g | Šunka dušená |
5 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
100 ml | Voda pitná |
4 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 75,6mg |
Draslík | 252,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,8mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový květ, Sůl, Sýr Parmezán, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Pepř černý mletý, Pórek, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Smetanové řezy s pórkem postup přípravy receptu:
1 | Plátky těsta necháme roztát, každý rozdělíme na čtyři díly, které rozválíme na čtverce. Necháme ještě 10 minut odpočívat. |
2 | Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka, vaříme v osolené vodě při bodu varu asi 8-10 minut. Vmícháme smetanu, pepř a nastrouhaný muškátový květ. |
3 | Šunku nakrájíme na kostičky, pórkový krém rozdělíme na jednotlivé čtverce těsta. Posypeme nakrájenou šunkou a nastrouhaným parmezánem. Okraje těsta potřeme žloutkem. |
4 | Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 15 minut. Hotové ihned podáváme. |
Poznámka
Řezy jsou dobré s pečenými kuřecími prsíčky.