Recept

Smetanové řezy s pórkem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 15836
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 ks Listové těsto
1 špetka Muškátový květ
1 špetka Pepř černý mletý
3 ks Pórek
1 špetka Sůl
60 g Šunka dušená
5 polévková lžíce Sýr Parmezán
1 ks Vaječný žloutek slepičí
100 ml Voda pitná
4 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 404 kcal
Kilojoule 1 690kJ
12% Sacharidy 42 g
30% Tuky 23 g
9% Sodík 180 mg
18% Bílkoviny 10 g

Smetanové řezy s pórkem postup přípravy receptu:

1

Plátky těsta necháme roztát, každý rozdělíme na čtyři díly, které rozválíme na čtverce. Necháme ještě 10 minut odpočívat.

2

Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka, vaříme v osolené vodě při bodu varu asi 8-10 minut. Vmícháme smetanu, pepř a nastrouhaný muškátový květ.

3

Šunku nakrájíme na kostičky, pórkový krém rozdělíme na jednotlivé čtverce těsta. Posypeme nakrájenou šunkou a nastrouhaným parmezánem. Okraje těsta potřeme žloutkem.

4

Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 15 minut. Hotové ihned podáváme.

Poznámka

Řezy jsou dobré s pečenými kuřecími prsíčky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept