Recept

Půlměsíce z křehkého těsta

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 15839

Ingredience

130 g Anglická slanina
1 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
250 g Linecké (křehké) těsto
2 polévková lžíce Mléko polotučné
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř cayenský
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Petržel - nať
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 špetka Sůl
150 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 148 kcal
Kilojoule 619kJ
6% Sacharidy 20 g
9% Tuky 7 g
6% Sodík 113 mg
3% Bílkoviny 2 g

Půlměsíce z křehkého těsta postup přípravy receptu:

1

Na pánvi rozpálíme olej a máslo, přidáme nasekanou cibuli a celer se slaninou nakrájenou na kostičky. Chvíly opékáme, pak přidáme žampióny nakrájené na plátky. Dusíme až se vypaří všechna tekutina. Osolíme, opepříme, přidáme protlak a nasekanou petrželku.

2

Křehké těsto vyválíme a vykrájíme 12 kruhů o průměru 10-12 cm. Na jednu polovinu kruhu dáme asi 1 lžíci houbové náplně. Okraje kruhů potřeme bílkem, pak kruhy přeložíme napůl a okraje pevně přitiskneme.

3

Žloutek rozmícháme s mlékem a potřeme jím horní plochu taštiček. Plech vytřeme máslem a taštičky na něj rozložíme. Pečeme v předehřáté troubě na 220 °C asi 20 minut do zlatohněda.

4

Taštičky můžeme podávat teplé i studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept