Rajská polévka s bulgurem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 31 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajská polévka s bulgurem
Celkový čas: | 31 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 12 minut |
Doba vaření: | 19 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 15846 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
100 g | Bulgur |
2 krajíc | Chléb Pita |
1 ks | Cibulka jarní |
1 ks | Cuketa |
2 kávová lžička | Máta |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
2 ks | Rajčata |
1 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 243,7mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bulgur, Chléb Pita, Cibulka jarní, Cuketa, Máta, Rajčata mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajská polévka s bulgurem postup přípravy receptu:
1 | Cuketu očistíme a nakrájíme na tenké nudličky. Smažíme na oleji asi 2 minuty, přidáme bulgur a dobře promícháme. |
2 | Přilijeme vývar a sušenou mátu. Uvedeme do varu, snížíme teplotu a vaříme pod pokličkou asi 5 minut, mírným varem. |
3 | Rajčata spaříme, oloupeme a nasekáme do polévky. Hrnec zakryjeme a vaříme 5 minut, při mírném plameni. |
4 | Opečeme placky pita chleba a každou rozkrojíme na 6 trojúhelníků. Cibuli očistíme a nakrájíme na drobné proužky. |
5 | Polévku nalijeme do talířů a posypeme cibulkou. Ihned podáváme s pita chlebem. |