Recept

Šťovíková polévka s hruškami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 15848

Ingredience

500 g Hrušky
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
0,8 l Vývar drůbeží
3 polévková lžíce Zakysaná smetana
1 ks Zázvor celý
80 g Šťovík

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 293 kcal
Kilojoule 1 226kJ
4% Sacharidy 16 g
7% Tuky 5 g
33% Sodík 650 mg
6% Bílkoviny 3 g

Šťovíková polévka s hruškami postup přípravy receptu:

1

Šťovík očistíme a rozdělíme na větší kousky. V hrnci zahřejeme vývar a šťovík v něm necháme 5 minut povařit.

2

Hrušky oloupeme a odstraníme jádřince, zázvor oloupeme a spolu s hruškami rozmixujeme. Šťovík rozmixujeme přímo v hrnci ručním mixérem a přidáme hruškový krém. Okořeníme a prudce přivedeme k varu, ale dále již nevaříme.

3

Polévku zjemníme smetanou, nalijeme do talířů a ihned podáváme. Můžeme podávat i studenou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept