Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 1586

Ingredience

1 kávová lžička Citronová kůra
180 g Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
1 polévková lžíce Likér mandlový - Amaretto
200 g Mandle
0,3 kávová lžička Tresť mandlová
2 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 199 kcal
Kilojoule 832kJ
7% Sacharidy 25 g
13% Tuky 10 g
1% Sodík 14 mg
9% Bílkoviny 5 g

Amaretti postup přípravy receptu:

1

Z bílků a cukrů vyšleháme tuhý sníh.

2

Přidáme mleté, neloupané mandle, likér, esenci a citrónovou kůru.

3

Těsto dáme do cukrářského sáčku a na plech vyložený pečícím papírem děláme hromádky cca 4 cm v průměru dál od sebe.

4

Pečeme na 160°C dozlatova.

5

Amaretti musí být křehké, ale zevnitř měkké. Upečené necháme vychladnout, posypeme moučkovým cukrem.

Poznámka

Přidáním kakaa do těsta vzniknou sušenky tmavé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept