Samoborské vepřové kotlety

65 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
475 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
34 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
50 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté kotlety naklepeme, osolíme a opečeme po obou stranách na sádle. Kotlety urovnáme do kastrolu.
  • 2
    Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, osolíme a vložíme do pekáče. Zalijeme je sádlem, ve kterém jsme opékali kotlety a pečeme ve středně vyhřáté troubě.
  • 3
    Oloupaný česnek nadrobno nasekáme a osmahneme na lžíci sádla. Přilijeme trochu vody, rozmícháme a nalijeme na kotlety. Na maso narovnáme pečené brambory, přiklopíme a zvolna dusíme asi 15 minut.
  • 4
    Pokrm podáváme posypaný nasekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.