Recept

Samoborské vepřové kotlety

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 15861

Ingredience

500 g Brambory
1 polévková lžíce Petržel - nať
100 g Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
4 ks Vepřové kotlety
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 475 kcal
Kilojoule 1 987kJ
5% Sacharidy 17 g
45% Tuky 34 g
13% Sodík 269 mg
43% Bílkoviny 24 g

Samoborské vepřové kotlety postup přípravy receptu:

1

Omyté kotlety naklepeme, osolíme a opečeme po obou stranách na sádle. Kotlety urovnáme do kastrolu.

2

Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, osolíme a vložíme do pekáče. Zalijeme je sádlem, ve kterém jsme opékali kotlety a pečeme ve středně vyhřáté troubě.

3

Oloupaný česnek nadrobno nasekáme a osmahneme na lžíci sádla. Přilijeme trochu vody, rozmícháme a nalijeme na kotlety. Na maso narovnáme pečené brambory, přiklopíme a zvolna dusíme asi 15 minut.

4

Pokrm podáváme posypaný nasekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept