Jednoduchý recept

Iberská bramborová polévka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 15864

Ingredience

1 ks Bobkový list
2 ks Brambory
1 ks Cibule
0,5 ks Kapusta hlávková
200 g Klobása Chorizo
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
0,3 l Vývar drůbeží
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 414 kcal
Kilojoule 1 734kJ
6% Sacharidy 22 g
31% Tuky 23 g
20% Sodík 410 mg
32% Bílkoviny 18 g

Iberská bramborová polévka postup přípravy receptu:

1

Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nasekáme a česnek nakrájíme na tenké plátky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.

2

Rozpálíme olej a 2 minuty na něm dusíme cibuli a česnek. Přidáme brambory, vývar, bobkový list a přivedeme k varu. Snížíme teplotu a vaříme 15 minut.

3

Klobásu nakrájíme na plátky 1 cm silné. Kapustu omyjeme a rozebereme na listy, silná žebra z listů vyřízneme a listy nakrájíme na kousky. Když jsou kostičky brambor uvařené, odstraníme bobkový list a dle chuti můžeme část brambor rozmačkat, aby polévka byla lehce zahuštěná.

4

Klobásu a kapustu dáme do polévky a 5 minut povaříme. Okořeníme a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept