Recept

Babiččina vaječná polévka se smetanou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 15869

Ingredience

0,5 kávová lžička Cukr krupice
1 špetka Muškátový oříšek
2 polévková lžíce Pistácie
1 špetka Skořice mletá
1 špetka Sůl
4 ks Vaječný žloutek slepičí
50 ml Víno portské
0,5 l Vývar drůbeží
2 polévková lžíce Zakysaná smetana
1 špetka Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 316 kcal
Kilojoule 1 321kJ
2% Sacharidy 7 g
20% Tuky 15 g
23% Sodík 467 mg
14% Bílkoviny 8 g

Babiččina vaječná polévka se smetanou postup přípravy receptu:

1

Rozšleháme žloutky, vývar a víno, přidáme sůl, cukr, skořici, muškátový oříšek a šafrán.

2

Polévku šleháme ve vodní lázni až k bodu varu, nevaříme, jinak se srazí. Přidáme smetanu a polévku dochutíme.

3

Hotovou polévku posypeme sekanými pistáciemi, nalijeme do talířů a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept