Čirá zeleninová polévka

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
236 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
8 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Česnek oloupeme, peržel nasekáme a spolu s pepřem a bobkovým listem zavážeme do gázy.
  • 2
    Pórek, jen bílou část, očistíme a nakrájíme na plátky. Máslo rozehřejeme, přidáme pórek a dusíme asi 5 minut. Přilijeme vodu, vývar a sáček s kořením. Zvýšíme teplotu, zakryjeme a vývar přivedeme k varu.
  • 3
    Očistíme stonky celeru, oškrábeme mrkev a obojí nakrájíme na kousky velikosti sirky. Přidáme do vroucí polévky, snížíme teplotu a vaříme 5-8 minut, až je zelenina měkká.
  • 4
    Z hráškových lusků odstraníme vlákna a nakrájíme je na kousky. Z polévky odstraníme sáček s kořením, přidáme cukrový hrášek a minutu povaříme.
  • 5
    Hotovou polévku nalijeme do talířů a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.