Recept

Dalmátské vepřové řízky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 15886

Ingredience

50 g Cibule
1 špetka Citronová kůra
1 polévková lžíce Citronová šťáva
2 polévková lžíce Hořčice
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
50 ml Olej rostlinný
1 špetka Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
600 g Vepřová kýta
1 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 543 kcal
Kilojoule 2 270kJ
2% Sacharidy 7 g
55% Tuky 42 g
14% Sodík 280 mg
52% Bílkoviny 29 g

Dalmátské vepřové řízky postup přípravy receptu:

1

Omytou vepřovou kýtu nakrájíme na řízky, naklepeme je, osolíme a opepříme. Maso zlehka obalíme v mouce a zprudka opečeme po obou stranách na sádle.

2

Do výpeku vsypeme oloupanou, nadrobno nasekanou cibuli, osmahneme ji, přidáme mletou papriku a směs rozprostřeme na opečené řízky. Přidáme hořčici, rajčatový protlak, citronovou kůru i šťávu a podlijeme trochou vody. Pod pokličkou dusíme doměkka. Během dušení podléváme bílým vínem a vodou.

3

Podáváme s rýží a zeleninovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept