Janija se sušenými švestkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Janija se sušenými švestkami
Janija se sušenými švestkami
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 15888 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Kuřecí prsa |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
4 ks | Pórek |
1 kávová lžička | Sůl |
250 g | Švestky sušené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 90g |
---|---|
Cholesterol | 80,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 37,5mg |
Vitamín B6 | 1,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,1mg |
Vitamín E | 4,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Sůl, Švestky sušené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Janija se sušenými švestkami postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na kousky a osmahneme na oleji. Přidáme omytý, na špalíčky nakrájený pórek a chvíli smažíme. Okořeníme mletou paprikou, osolíme, zalijeme teplou vodou a vaříme doměkka. |
2 | Sušené švestky omyjeme a zalijeme teplou vodou. Přidáme je k téměř měkkému masu a pokrm na mírném ohni zvolna dovaříme. V hotovém pokrmu má být všechna tekutina vyvařená. |
Poznámka
Můžeme použít vepřové maso.