Paprikáš s kysaným zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Paprikáš s kysaným zelím
Paprikáš s kysaným zelím
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 15889 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Cibule |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
700 g | Vepřová plec |
2 dl | Zakysaná smetana |
750 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 174,5mg |
Draslík | 994,3mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 74,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Sůl, Vepřová plec, Zakysaná smetana, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Paprikáš s kysaným zelím postup přípravy receptu:
1 | Na polovině sádla osmahmeme větší část oloupané, nadrobno nasekané cibule. Přidáme propláchnuté zelí a za občasného podlévání vodou dusíme doměkka. |
2 | Na zbylém sádle osmahneme omyté, na kousky nakrájené maso spolu se zbylou cibulí. Osolíme, mírně podlijeme a dusíme doměkka. |
3 | Maso se zelím promícháme, opepříme, okořeníme paprikou a podle chuti přisolíme. Podlijeme vodou a chvíli společně povaříme. Před koncem varu přidáme 1 dl kysané smetany. |
Poznámka
Při podávání pokrm ozdobíme zbylou zakysanou smetanou. Podáváme s noky nebo s chlebem.