Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 15893
Kategorie: Rizota

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
500 g Jehněčí kýta
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
400 g Rýže loupaná
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
50 g Sýr Eidam cihla 40%
80 g Vepřový bok uzený
0,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 786 kcal
Kilojoule 3 287kJ
24% Sacharidy 85 g
42% Tuky 31 g
29% Sodík 577 mg
64% Bílkoviny 36 g

Jehněčí rizoto postup přípravy receptu:

1

Omyté maso vykostíme a nakrájíme na kousky.

2

Oloupanou, nadrobno nasekanou cibuli osmahneme na sádle, přidáme maso a opečeme dozlatova. Zalijeme vodou, osolíme, opepříme a dáme vařit. Zároveň k masu přidáme uzený bůček, oloupaný česnek a petrželku, vše nadrobno nakrájené a promíchané. Vaříme pod pokličkou.

3

K téměř měkkému masu přisypeme spařenou a propláchnutou rýži, přilijeme vodu (nebo vývar) a dusíme doměkka.

4

Pokrm podáváme posypaný nastrouhaným sýrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept