Jednoduchý recept

Charčo po gruzínsku (Hovězí polévka se zeleninou)

  • Rusko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 159

Ingredience

27 g Celer bulvový
133 g Cibule
333 g Hovězí maso přední
267 g Kosti hovězí řídké
27 g Mrkev kořen
33 g Máslo čerstvé
0,7 g Pepř černý celý
7 g Petržel - nať
67 g Protlak rajčatový
100 g Rýže loupaná
20 g Sůl
2,5 l Voda pitná
15 g Česnek
67 g Švestky

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 212 kcal
Kilojoule 889kJ
4% Sacharidy 13 g
22% Tuky 17 g
46% Sodík 915 mg
29% Bílkoviny 16 g

Charčo po gruzínsku (Hovězí polévka se zeleninou) postup přípravy receptu:

1

Kosti omyjeme, rozsekáme a vložíme do hrnce. Zalijeme je vodou, uvedeme do varu, omezíme příkon tepla, mírně osolíme, přidáme celý pepř a zvolna vaříme. Zhruba po hodině varu přidáme omyté hovězí maso a vaříme doměkka.

2

Celer a mrkev očistíme a nakrájíme na malé kostky, osmahneme na másle, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a překrájené stroužky česneku. Krátce osmahneme, přidáme rajčatový protlak, opláchnuté a vypeckované švestky a přebranou a propláchnutou rýži. Zalijeme přecezeným vývarem a vaříme. Přisolíme podle potřeby a ještě povaříme.

3

Polévku podáváme v polévkovém šálku. Do každé porce vkládáme vařené hovězí maso a omytou, jemně rozsekanou petrželovou nať.

Poznámka

Švestky: sušené

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept