Charčo po gruzínsku (Hovězí polévka se zeleninou) - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Charčo po gruzínsku (Hovězí polévka se zeleninou)
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 159 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
27 g | Celer bulvový |
15 g | Česnek |
133 g | Cibule |
333 g | Hovězí maso přední |
267 g | Kosti hovězí řídké |
33 g | Máslo čerstvé |
27 g | Mrkev kořen |
0,7 g | Pepř černý celý |
7 g | Petržel - nať |
67 g | Protlak rajčatový |
100 g | Rýže loupaná |
20 g | Sůl |
67 g | Švestky |
2,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 45,4mg |
Draslík | 231,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Česnek, Cibule, Hovězí maso přední, Pepř černý celý, Rýže loupaná, Sůl, Švestky, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kosti hovězí řídké, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Petržel - nať, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
.jpg?ver=11)
Charčo po gruzínsku (Hovězí polévka se zeleninou) postup přípravy receptu:
1 | Kosti omyjeme, rozsekáme a vložíme do hrnce. Zalijeme je vodou, uvedeme do varu, omezíme příkon tepla, mírně osolíme, přidáme celý pepř a zvolna vaříme. Zhruba po hodině varu přidáme omyté hovězí maso a vaříme doměkka. |
2 | Celer a mrkev očistíme a nakrájíme na malé kostky, osmahneme na másle, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a překrájené stroužky česneku. Krátce osmahneme, přidáme rajčatový protlak, opláchnuté a vypeckované švestky a přebranou a propláchnutou rýži. Zalijeme přecezeným vývarem a vaříme. Přisolíme podle potřeby a ještě povaříme. |
3 | Polévku podáváme v polévkovém šálku. Do každé porce vkládáme vařené hovězí maso a omytou, jemně rozsekanou petrželovou nať. |
Poznámka
Švestky: sušené