Recept

Kořeněná rybí polévka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 42 minut
Doba přípravy: 12 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 15912

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 kg Brambory
2 ks Cibule
0,5 ks Citrony
2 ks Estragon
800 g Filé z aljašské tresky
5 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Petržel - nať
2 ks Pórek
10 g Sůl
0,5 kávová lžička Tymián sušený
0,3 l Víno bílé
1250 ml Vývar rybí
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 408 kcal
Kilojoule 1 707kJ
12% Sacharidy 45 g
11% Tuky 8 g
68% Sodík 1 g
62% Bílkoviny 35 g

Kořeněná rybí polévka postup přípravy receptu:

1

Filé z ryby nakrájíme na větší kousky, osolíme a zakapeme citrónovou šťávou. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nasekáme a česnek prolisujeme. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka.

2

V hrnci rozpálíme olej a cibuli na něm podusíme, přidáme pórek a česnek, vše krátce podusíme. Vložíme brambory, přilijeme víno, vývar a pomalu vaříme asi 15 minut.

3

Přidáme kousky ryby, bobkový list, sůl, pepř, tymián a necháme prohřát 8–10 minut, podle druhu ryby.

4

Do polévky přidáme nasekanou petrželku, lístky estragonu a ihned podáváme.

Poznámka

Rybu volíme např. mořského okouna nebo tresku. Místo rybího vývaru můžeme použít vodu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept