Kořeněná rybí polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 42 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kořeněná rybí polévka
Celkový čas: | 42 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 12 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 15912 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 kg | Brambory |
1 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
0,5 ks | Citrony |
2 ks | Estragon |
800 g | Filé z aljašské tresky |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Petržel - nať |
2 ks | Pórek |
10 g | Sůl |
0,5 kávová lžička | Tymián sušený |
0,3 l | Víno bílé |
1250 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 53,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,0mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Česnek, Cibule, Citrony, Estragon, Sůl, Tymián sušený, Víno bílé, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kořeněná rybí polévka postup přípravy receptu:
1 | Filé z ryby nakrájíme na větší kousky, osolíme a zakapeme citrónovou šťávou. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nasekáme a česnek prolisujeme. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. |
2 | V hrnci rozpálíme olej a cibuli na něm podusíme, přidáme pórek a česnek, vše krátce podusíme. Vložíme brambory, přilijeme víno, vývar a pomalu vaříme asi 15 minut. |
3 | Přidáme kousky ryby, bobkový list, sůl, pepř, tymián a necháme prohřát 8–10 minut, podle druhu ryby. |
4 | Do polévky přidáme nasekanou petrželku, lístky estragonu a ihned podáváme. |
Poznámka
Rybu volíme např. mořského okouna nebo tresku. Místo rybího vývaru můžeme použít vodu.