Filé z lososa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 36 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Filé z lososa
Celkový čas: | 36 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 12 minut |
Doba vaření: | 24 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 15926 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
50 g | Hroznové víno |
800 g | Losos - filety |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř bílý |
4 polévková lžíce | Smetana 16% (pochoutková) |
1 špetka | Sůl |
5 polévková lžíce | Víno bílé |
0,3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 113,3mg |
Draslík | 717,9mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 250,6mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Hroznové víno, Losos - filety, Pepř bílý, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Filé z lososa postup přípravy receptu:
1 | Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme na kolečka, česnek rozpůlíme. V hrnci přivedeme k varu víno s cibulí, česnekem, bobkovým listem a vodou, vaříme asi 5 minut. Kuličky vína rozpůlíme. |
2 | Filé z lososa dáme do vývaru, znovu přivedeme k varu, zmírníme teplotu, zakryjeme a vaříme při mírné teplotě 8–10 minut. Hotové porce ryby upravíme na mísu a udržujeme teplé. Tekutinu procedíme do odměrky. |
3 | Rozpustíme máslo, přidáme mouku a lehce osmažíme. Za stálého míchání přilijeme 200 ml vývaru z lososa a přivedeme k varu. Po 3–4 minutách vmícháme rozpůlené hrozny a smetanu. Omáčku zahřejeme, ale nevaříme, dochutíme solí a pepřem. |
4 | Omáčku rozdělíme na jednotlivé porce ryby a ihned podáváme. |
Poznámka
Malé kousky hroznů i s větvičkou použijeme na ozdobu.