Jednoduchý recept

Filé z lososa

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 36 minut
Doba přípravy: 12 minut
Doba vaření: 24 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 15926

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
50 g Hroznové víno
800 g Losos - filety
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř bílý
4 polévková lžíce Smetana 16% (pochoutková)
1 špetka Sůl
0,3 l Voda pitná
5 polévková lžíce Víno bílé
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 309 kcal
Kilojoule 1 295kJ
2% Sacharidy 6 g
16% Tuky 12 g
10% Sodík 197 mg
72% Bílkoviny 41 g

Filé z lososa postup přípravy receptu:

1

Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme na kolečka, česnek rozpůlíme. V hrnci přivedeme k varu víno s cibulí, česnekem, bobkovým listem a vodou, vaříme asi 5 minut. Kuličky vína rozpůlíme.

2

Filé z lososa dáme do vývaru, znovu přivedeme k varu, zmírníme teplotu, zakryjeme a vaříme při mírné teplotě 8–10 minut. Hotové porce ryby upravíme na mísu a udržujeme teplé. Tekutinu procedíme do odměrky.

3

Rozpustíme máslo, přidáme mouku a lehce osmažíme. Za stálého míchání přilijeme 200 ml vývaru z lososa a přivedeme k varu. Po 3–4 minutách vmícháme rozpůlené hrozny a smetanu. Omáčku zahřejeme, ale nevaříme, dochutíme solí a pepřem.

4

Omáčku rozdělíme na jednotlivé porce ryby a ihned podáváme.

Poznámka

Malé kousky hroznů i s větvičkou použijeme na ozdobu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept