Recept

Pečený halibut s kůrčičkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 36 minut
Doba přípravy: 7 minut
Doba vaření: 29 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 15929
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 ks Halibut atlantický
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Sezam - semena
150 g Strouhanka
1 špetka Sůl
2 polévková lžíce Tymián čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

51% Kalorie 1,010 kcal
Kilojoule 4 225kJ
6% Sacharidy 21 g
36% Tuky 27 g
36% Sodík 719 mg
285% Bílkoviny 160 g

Pečený halibut s kůrčičkou postup přípravy receptu:

1

Ohnivzdornou nádobu vymažeme lžící másla, narovnáme do ní silné steaky halibuta, potřeme rozpuštěným máslem, osolíme a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 10 minut.

2

Na zbývající lžíci másla opékáme sezam asi 3 minuty, přidáme strouhanku, tymián, pepř a vše dobře promícháme.

3

Rybu posypeme strouhankovou směsí a dáme znovu zapéct do trouby na 15 minut. Hotové steaky rozpůlíme, upravíme na mísu a ozdobíme snítkami tymiánu. Ihned podáváme.

Poznámka

Strouhanku si můžeme připravit z tvrdého bílého chleba nebo veky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept