Pečený halibut s kůrčičkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 36 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečený halibut s kůrčičkou
Celkový čas: | 36 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 7 minut |
Doba vaření: | 29 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 15929 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 ks | Halibut atlantický |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Sezam - semena |
150 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
2 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 248,4mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,2mg |
Vitamín E | 6,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Halibut atlantický, Sezam - semena, Strouhanka, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pečený halibut s kůrčičkou postup přípravy receptu:
1 | Ohnivzdornou nádobu vymažeme lžící másla, narovnáme do ní silné steaky halibuta, potřeme rozpuštěným máslem, osolíme a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 10 minut. |
2 | Na zbývající lžíci másla opékáme sezam asi 3 minuty, přidáme strouhanku, tymián, pepř a vše dobře promícháme. |
3 | Rybu posypeme strouhankovou směsí a dáme znovu zapéct do trouby na 15 minut. Hotové steaky rozpůlíme, upravíme na mísu a ozdobíme snítkami tymiánu. Ihned podáváme. |
Poznámka
Strouhanku si můžeme připravit z tvrdého bílého chleba nebo veky.