Zdravý recept

Rýžová kaše s medem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 15931

Ingredience

1 špetka Citronová kůra
1 polévková lžíce Citronová šťáva
4 ks Hřebíček
100 g Mandle plátky
120 g Med včelí
240 g Rýže loupaná
1 kávová lžička Skořice mletá
750 ml Voda pitná
1 špetka Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 460 kcal
Kilojoule 1 924kJ
22% Sacharidy 80 g
17% Tuky 13 g
1% Sodík 14 mg
17% Bílkoviny 10 g

Rýžová kaše s medem postup přípravy receptu:

1

Vodu s medem uvedeme do varu a sebereme pěnu. Přisypeme rýži a vaříme ji doměkka.

2

Před koncem varu přidáme citronovou šťávu a kůru, špetku šafránu a hřebíček.

3

Uvařenou kaši nalijeme do mističek a necháme vychladnout. Před podáváním dezert posypeme nasekanými mandlemi a skořicí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept