Treska po kreolsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Treska po kreolsku
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 15945 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Celer řapíkatý |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
500 g | Treska mražená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 47,0mg |
Draslík | 335,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Paprika zelená, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Treska mražená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Treska po kreolsku postup přípravy receptu:
1 | Mraženou tresku necháme rozmrazit, aby se dala krájet. |
2 | Celer omyjeme a nasekáme stonek, cibuli a česnek oloupeme a oboje nasekáme nadrobno. Papriku omyjeme, rozpůlíme, vyjmeme semínka a nakrájíme na proužky. |
3 | V hrnci rozpálíme máslo, přidáme celer, cibuli a česnek. Dusíme 5 minut, až cibule a celer trochu zhnědnou. |
4 | Přidáme rajčata z konzervy i s tekutinou (nebo čerstvá, spařená a oloupaná), bobkový list a přivedeme k varu, občas promícháme. Zmírníme teplotu a vaříme 5–10 minut, při mírné teplotě. Osolíme a opepříme. |
5 | Rybu nakrájíme na čtyři kousky a vložíme do omáčky, přidáme papriku, zakryjeme a vaříme při velmi mírné teplotě 12–15 minut. Vyjmeme bobkový list, hotovou rybu dáme na talíře a ozdobíme celerovými lístky. Ihned podáváme. |